Over Atlas en coach Bruce

Gedreven, gemotiveerd en ambitieus, maar zo was ik niet altijd...

Jouw doel is mijn doel!

Mijn doel is om jou te laten ervaren wat sport en fitness eigenlijk écht zou moeten zijn. Ik heb in veel sportscholen gewerkt als coach en zag dat leden daar slechts beperkt aandacht kregen van de diverse instructeurs. Zelf werd ik daar als coach ook beperkt in de hoeveelheid coaching die ik mocht bieden. Ik besloot dat ik dit alleen beter kon en dat is gebleken. Honderderden succesverhalen later geef ik nog steeds met veel plezier Personal training en groepslessen voor Atlas. Ik hou mijn leden gemotiveerd door doelen te stellen en deze keer op keer kosten wat het kost te bereiken. Het belangrijkste aspect wat wij daarbij hanteren is doelgericht trainen. Niets voelt zo goed dan iets doen wat je eerst niet kon. Een doel kan van alles zijn, zolang het jou maar uitdaagt. Ik zal ervoor zorgen dat jij dit doel bereikt!

Over Coach Bruce:

"Zolang je niet opgeeft bereik je altijd je doel"

Mijn naam is Bruce Korthout. In mijn jeugd ben ik altijd zwaarlijvig en onzeker geweest totdat ik op mijn 13de levens jaar in aanraking kwam met de boks school van mijn oom. Ik vond dat zo leuk dat ik in korte tijd veel begon te sporten en zeer atletisch ben geworden.


Op de middelbare school viel dat al op bij vrienden die mij van 'dik' naar atletisch zagen veranderen. Ze wilden toen graag met me mee gaan trainen om hetzelfde resultaat te bereiken. Daar is mijn traject van coaching geven gestart, ik vond het zo leuk dat ik er nooit meer mee gestopt ben. In 2010 ben ik daarom begonnen met de opleiding Sportcoördinator om meer te leren over het vak. Hierna ben ik in 2013 bij de Defensie gegaan om mezelf verder te kunnen ontwikkelen en leren kennen. Door het vele buiten sporten en overleven bij Defensie en het keer op keer grenzen verleggen ben ik verliefd geworden op outdoor training en obstacle running. Na mijn avontuur bij Defensie heb ik besloten van mijn hobby mijn beroep te maken en heb ik de opleiding tot Personal Trainer gevolgd van Fitvak. Hierna ben ik als personal trainer Atlas Outdoor Training gestart.


Ik ben vanaf kinds af aan altijd fanatiek aan het sporten geweest. Dankzij mijn enorme inzet en trainingsuren heb ik me in de Europese top van de Obstacle Running Competitie (OCR) weten te knokken. Ik  heb hier gemiddeld 10-15 uur per week voor getraind. Daarnaast heb ik vele extreme sportieve doelen bereikt in mijn leven, ik hou ervan om het absolute limiet van mijn karakter op te zoeken. Ik heb ontdekt dat je met de juiste mindset ontzettend veel kunt bereiken! Dit probeer ik op mijn leden over te brengen.

Sport CV coach Bruce:

2x Ultra Viking (obstacle run van 60+ km) en 6x Iron Viking (obstacle run van 42+ km)

- Ultra Viking 2018 en 2019 (en momenteel in training voor 2021) (videoimpressie: https://www.youtube.com/watch?v=e8oRnM4DOWk&t=4s&ab_channel=StrongViking)

- Iron Viking 2015, 2017, 2018, 2019, 2021, 2022

Iron Man Triatlon (3800m zwemmen, 180km fietsen, 42.2km hardlopen)

Marathon van Rotterdam (42.2km hardlopen)

2019 Tijd: 3:35:37

6x 80 van de langstraat (80+ km wandelen)

2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019

Winnaar maaspoort run 5km

2012 Tijd: 18 minuten 43 seconden

Obstacle Running European Championship (OCREC)

2019 representeert Nederland op europees kampioenschap

Sfeerimpressie OCREC: https://www.youtube.com/watch?v=yHFEOYJ22cw&t=1s&ab_channel=OCRTUBE

Mijn diensten

Obstacle Running Teams

Volg samen met jouw team een op maat gemaakt trainingsplan voor een specifieke obstacle run.

Personal Training

Zet een sportief doel en krijg 1 op 1 begeleiding tijdens je trainingen.

Online Coaching

Krijg online begeleiding d.m.v een persoonlijk opgesteld trainingsplan en live coaching.

Bootcamp

Sport samen met andere Atlassers in een leuke en effectieve groepsles.